2011-02-25
 12:46:27

K2-På Liv och Död


Jag som nuförtiden mycket sällan läser böcker så hittade denhär boken bland me mammas böcker,
tycker om hennes böcker eftersom de alla är sanningsbaserade.

Den här boken är berättad av en som gjorde en expedition(?) till ett av jordens farligaste berg, där det sker mycket dödsolyckor.
Tycker hittils att den är riktigt bra( har läst över hälften redan, ble så inne iden, haha!)
Det är då Fredrik Sträng som var med på expeditionen ,som även filmade allt som skrev denna bok,måste se filmen senare! :)

Såhär står  det på baksidan:

"Då går ett gällt skrik genom den klara luften. Jag känner genast igen rösten. Det är den norska klättraren Cecilie Skog som vrålar. Jag kastar mig ut ur tältet för att försöka se vad som händer.
Hon skriker igen.
Har någon ramlat? Har någon skadat sig? Har det gått en lavin?
Sedan följer händelserna slag i slag. Men inte ens i mina värsta mardrömmar hade jag kunnat förestelle mig att detta skulle bli upptakten till en av de största katastroferna i bergsklättringens historia.

Den svenske bergsklättraren och äventyraren Frerik Sträng hade bestämt sig.
Han var redo för K2 i Pakistan, ett av de farligaste och mest skoningslösa bergen på vår jord.
Och det började bra, vädret var vackrare än på flera månader. Men situationen förändrades snart och klättringen mot toppen slutade i kaos och bråd död.
Här berättar han med hög närvaro om de dramatiskaa dygnen sommaren 2008.
Boken tar med läsaren uppför det mytomspunna berget. Målande naturskildringar och laddade klättringsscener varvas med Fredriks tankar om drömmar och mål, och om vad som motiverar en människa att utsätta sig för extrema utmaningar och påfestningar. Det ären känslosam historia om hopp och förtvivlan, om naturkrafter och drivkrafter- om liv och död.

Fredrik Sträng, f. 1977 , är en av Sveriges främsta äventyrare. Han har bl.a som förste svensk bestigit det högsta berget på varje kontinent (Officiella Seven Summits) på 191 dagar och det gav honom ett Guinness världsrekord.KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: